سفارش تبلیغ
صبا ویژن

فیسبوک خوبه اما برای همسایه

فیسبوک خوبه اما برای همسایه

فیسبوک


اشاره:

 
شاید تا چند سال پیش هیچ کس توانایی پیش بینی آینده شبکه های اجتماعی دنیای مجازی و میزان رشد و نفوذ آن ها در میان جوامع مختلف را نداشت. اما امروزه دیگر کمتر کسی است که نامی از این شبکه ها نشنیده باشد.
در کشور ما تنور گرم انتخابات سال 88 در حوادث پس از آن بود که نام آن ها را بر سر زبان ها انداخت. در آن زمان این سایت ها با شعار حمایت از فعالیت آزادی خواهان، فعالیت های آشوبگران را پوشش خبری می داد. اما گذر ایام، رو سیاهی را به زغال گذاشت. آن جا که دولت بریتانیا که ماه ها آشوبگران داخل ایران را آزادی خواه می نامید و از فعالیت هایشان حمایت می کرد، خود با آشوب های خیابانی مواجه شد و بار دیگر نقش این شبکه ها در سامان دهی اعتراضات مطرح شد. دولت انگلیس که از وجه دموکراسی طلبی و ژست حقوق بشری خود عقب نشست و از مدیران این شبکه ها خواست محدودیت هایی را برای کنترل این نا آرامی ها اعمال کنند و جالب آن که این خواسته دولت پذیرفته شد. اما این تبعیض قائل شدن فقط مربوط به مثال بالا نیست و مسئولان این شبکه به ظاهر اجتماعی، بارها فعالیت گروه هایی که واقعاً آزادی خواه بودند را در دیگر کشورها سانسور کرد.
برای درک بهتر میزان راست گویی مدیران فیس بوک درباره آزادی کاربران، کافیست به این اخبار کوتاه توجه کنید. موارد زیر مثال های هستند که حذف صفحه فیس بوک جنبش های ضد امریکایی یا ضد صهیونیستی، توسط این شبکه اجتماعی!

1-حذف صفحه جنبش سبز علوی از فیس بوک

 
سایت فیس بوک، صفحه جنبش سبز علیو را بدون ارائه کمترین توضیحی حذف کرد. اقدام تبعیض آمیز فیس بوک در حالی صورت گرفت که گروه های سیاسی مخالف نظام به راحتی قادر بودند اقدام به انتشار اخبار و اطلاعات خود بر روی این سایت کنند.

2- فیس بوک برای معترضان ایران آزاد، ولی برای معترضان مصری نه

 
فیس بوک که در زمان حوادث بعد از انتخابات سال 88 مدعی بود حامی جوانان معترض و آزادی خواه(!) ایران است، تلاش جوانان مصری علیه دیوار فولادی در مرز غزه را توقیف و صفحه فیس بوک آن ها را از سایت خود حذف کرده بود. این سایت در حوادث بعد از انتخابات ایران اعلام کرد، با درک اهمیت موضوعاتی که در ایران رخ می دهد، برای این که کاربران ایرانی بتوانند اقدامات و اخبار خودشان را بدون وقفه منتشر کنند، تعمیر و رفع مشکل خود را به گونه ای تنظیم می کند که با ساعات فعالیت در ایران تداخل نداشته باشد. اما همین حامیان دروغین آزادی، تا توانستند سعی کردند فعالیت های جوانان آزادی خواه مصری را سانسور کنند.

3-حذف صفحه «انتفاضه فلسطین» در فیس بوک
 

در پی اعتراض یک وزیر دولت صهیونیست به مؤسس پایگاه فیس بوک، صفحه ای که در آن برخی از جوانان فلسطینی خواستار آغاز انتفاضه سوم شده بودند، از این شبکه اجتماعی حذف شد.
این صفحه با عنوان «انتفاضه سوم فلسطین» ایجاد شده بود که در نهایت در عرض کمتر از یک ماه، 500 هزار عضو پیدا کرده بود. البته این مسئله به مذاق صهیونیست ها خوش نیامد و «یولی آدل اشتاین» وزیر امور رسانه کابینه نتانیاهو با ارسال نامه ای به «مارک زورکربوگ» مؤسس فیس بوک، از وی تقاضا کرد این صفحه بسته شود.
این وزیر صهیونیست تحریک آمیز بودن این صفحه در اقدام فلسطینیان علیه اتباع اسرائیلی را عامل این تقاضای خود مطرح کرده بود. در نهایت پس از گذشت چند روز از ارسال این نامه صفحه انتفاضه سوم فلسطین در فیس بوک بسته شد.

4- حذف صفحه فیس بوک بازیکن رئال مادرید، بخاطر حمایت از مردم فلسطین

 
حمایت بازیکن مشهور تیم فوتبال رئال مادرید از مردم فلسطین موجب بسته شدن صفحه فیس بوک وی شد.
چندی پیش «مارسلو» بازیکن مشهور تیم فوتبال رئال مادرید اسپانیا با قرار دادن دو مطلب در صفحه فیس بوک خود به حمایت از مردم مظلوم فلسطین پرداخت که این امر موجب حذف صفحه وی از این شبکه اجتماعی شد.

5- حذف صفحه ارتش الکترونیکی سوریه

 
فیس بوک، صفحه ارتش الکترونیکی سوریه را که 60 هزار خواننده داشت، بدون اعلام قبلی یا بیان علت خاصی، حذف کرد و این ارتش نیز وعده پاسخگویی به چنین اقدامی را داد.
به محض بسته شدن این صفحه، مؤسس آن، یک صفحه جایگزین ایجاد کرد که در چند ساعت شمار خوانندگان آن به 18 هزار نفر رسید. اما فیس بوک این صفحه را نیز بست. در مقابل فیس بوک صفحه به اصطلاح «انقلاب سوریه» که توسط یکی از دانشجویان مهندسی دانشگاه سوریه بسته شده بود را باز گرداند در حالی که شمار خوانندگان آن صفر است! اما این صفر با شیوه ای هالیوودی در عرض 10 دقیقه ، 140 هزار نفر نمایش داده شد. این اخبار بیان کننده گوشه ای از واقعیتی است که تحت عنوان گردش آزاد اطلاعات در رسانه ها مطرح می شود.

6- حذف صفحه اخوان المسلمین مصر از فیس بوک

 
فیس بوک صفحه مخصوص جمعیت اخوان المسلمین مصر را بدون هیچ توضیحی حذف کرد.
«عبدالجلیل الشرنوبی» سر دبیر پایگاه اینترنتی اخوان المسلمین با بیان این که صفحه اخوان در فیس بوک، پایگاه اصلی این جمعیت در اینترنت به شمار می رفت، گفت: حذف این صفحه از فیس بوک همزمان با ابراز نگرانی کنگره آمریکا از قدرت و پایگاه مردمی اخوان المسلمین صورت گرفت.

7- حرف آخر

 
شاید تعداد زیادی از کسانی که در شبکه به ظاهر اجتماعی فیس بوک عضو باشند و بدون توجه به اخطارهای مکرر رسانه های مختلف در مورد به فروش رسیدن اطلاعات شخصی کاربران توسط این سایت، همچنان سر خود را در برف فرو برده اند.
لازم نیست باز هم در مورد فروش اطلاعات شخصی تان توسط فیس بوک روضه بخوانیم؛ اما لازم است کاربران این شبکه به ظاهر اجتماعی، با خود بیندیشند کسانی که در جریان فتنه سال 88 و با شعار انعکاس فریاد اعتراض جوانان ایرانی دلبری می کردند، واقعاً با مخاطبان شان صادق هستند؟!
کسانی که تنها دو سال پس از فروکش کردن آتش فتنه در ایران، این بار خود به آتش اعتراض مردم کشورشان دچار شدند و این بار با آشوبگر خواندن معترضان، فریاد آن ها را در سایت فیس بوک خفه می کنند!


منبع: راسخون



کلمات کلیدی :
زیارتنامه حضرت زهرا سلام الله علیها جهت دریافت کد کلیک کنید