بقره آیه 4
نوشته شده به وسیله ی نور الزهراء در تاریخ 95/7/7:: 12:24 صبح
?? #جزء_1 ?? ?? #البقره 2??
?? سورُةُ البَقَرةِ ??
?? #آیه_4 ??
?? آیه : وَالَّذِینَ یُؤْمِنُونَ بِمَا أُنْزِلَ إِلَیْکَ وَمَا أُنْزِلَ مِنْ قَبْلِکَ وَبِالْآخِرَةِ هُمْ یُوقِنُونَ (4)
?? ترجمه : و همان کسانی که به آنچه بر تو نازل شده و آنچه پیش از تو فرو فرستاده شده ایمان دارند و همانها به آخرت یقین دارند.
?? تفسیر : خصیصه دیگر متقین یا انسانهای سلیم الفطره اینست که به هدایت الهی و وجوب آن باور دارند لذا هم به کلام رسول (ص) ایمان می آورند و هم بدون هیچ تعصّبی به آنچه خدا قبلاًبر پیامبرانش نازل کرده ایمان دارند زیرا رحمت و هدایت خدا را دائمی دانسته و آنرا منحصر به هیچ عنصر و نسلی نمی کنند.
? بالاخره اینکه به آخرت یقین داشته و معتقد به جاودانگی هستند یعنی آفرینش انسان را بیهوده نمی دانند لذا در هر اقدامی محکمه عدل خدا را از نظر دور نمی دارند.
@tmobin
@salavaaaat
? امّا چرا بجای ایمان به آخرت فرمود یقین به آخرت؟
? زیرا گاه می شود انسان به چیزی ایمان دارد ولی از لوازم آن غافل است امّا وقتی به آن یقین پیدا کرد دیگر نسبت به آن و لوازمش هیچ غفلتی نمی کند.
? خلاصه اینکه این پنج صفتی که خدایتعالی آنها را از زمینه هدایتِ قرآنی خود قرار داده، صفاتی است که فطرت سالم در آدمی ایجاد می کند و در آیات مورد بحث به دارندگان چنین فطرتی وعده می دهد که بزودی بوسیله قرآنش ایشان را هدایت می کند، البته هدایتی زائد بر هدایت فطرتشان بنابراین اگر بعد از هدایت فطری، آن اعتقاد و اعمال صالح نباشد (نماز و زکات) هدایت دومی دست نمی دهد.
?دلیل بر اینکه هدایت دومی از ناحیه خدای سبحان و فرع هوایت اولی است، آیات بسیاری از جمله: خدا کسانی را که ایمان آوردند،به قول ثابت در حیات دنیا و در آخرت پابرجا می کند و خلاصه آنچنانشان را آنچنان تر می سازد)؛
? پس معلوم می شود بقول معروف چشمه باید از خودش آب داشته باشد تا با لایروبی زیادترش کرد.
??????
@tmobin
@salavaaaat
کلمات کلیدی :