بقره آیه 6
نوشته شده به وسیله ی نور الزهراء در تاریخ 95/7/7:: 12:25 صبح
?? #جزء_1 ?? ?? #اَلبَقَرَةِ 2??
?? سورُةُ البَقَرةِ ??
?? #آیه_6 ??
?? آیه : إِنَّ الَّذِینَ کَفَرُوا سَوَاءٌ عَلَیْهِمْ ءأَنذَرْتَهُمْ أَمْ لَمْ تُنذِرْهُمْ لا یُؤْمِنُونَ (6)
?? ترجمه : برای کافران یکسان است، چه انذارشان کنی و چه انذارشان نکنی ایمان نمی آورند.
?? تفسیر: اگر متقین با تمام حواس و ادراک آماده پذیرش حق هستند در مقابل آنها افرادی هستند که کفر در اعماق قلبشان نفوذ کرده و به هیچ عنوان تسلیم حقایق نمی شوند زیرا قانون الهی اینست که انسان همان طور که با تبعیت از عوامر الهی صاحب قدرت تشخیص و روشن بینی می شود با ارتکاب گناهان نیز بتدریج راهها و وسایل درک و پذیرش حقایق را در خود از بین می برد.
? اصولاً این یک امر طبیعی است که اگر انسان به کار خلاف و غلطی ادامه دهد تدریجاً با آن انس می گیرد، نخست یک حالت است بعد یک عادت می شود سپس مبدل به یک ملکه می گردد و جزء جان انسان می شود، گاه کارش به جایی می رسد که باز گشت بر او ممکن نیست اما چون خود آگاهانه این راه را انتخاب کرده مسئول تمام عواقب آن می باشد بی آنکه جبر لازم آید، درست همانند کسی که آگاهانه با وسیله ای چشم و گوش خود را کور و کر می کند تا چیزی را نبیند و نشنود و اگر می بینیم اینها به خدا نسبت داده شده به خاطر آنست که خدا این خاصیت را در اینگونه اعمال نهاده است.
@tmobin
@salavaaaat
? عکس این مطلب نیز در قوانین آفرینش کاملاً مشهود است یعنی کسی که پاکی و تقوا، درستی و راستی را پیشه کند، خدا حس تشخیص او را قویتر می سازد و درک و دید و روشن بینی خاصی به او می بخشد
? چنانکه در سوره ی انفال آیه 29 می خوانیم: ای مومنان اگر تقوا پیشه کنید خدا فرقان یعنی وسیله ی تشخیص حق از باطل را به شما عطا می کند.
? این حقیقت را در زندگی روزمره خود نیز آزموده ایم، افرادی هستند که عمل خلافی را شروع می کنند، درآغاز خودشان معترفند که صد در صد خلافکارند و به همین دلیل از کار خود نا راحتند ولی کم کم که با آن انس گرفتند این ناراحتی از بین می رود و در مراحل بالا تر گاهی کارشان به جائی می رسد که نه تنها ناراحت نیستند بلکه خوشحالند و آن را وظیفه انسانی و یا وظیفه دینی خود می شمرند!
? اگر واقعا اینها قابل هدایت نیستند اصرار پیامبران برای چیست؟
@tmobin
@salavaaaat
? مجازات خدا همیشه بعد از ارتکاب گناه صورت می گیرد یعنی او هیچکس را به خاطر اینکه قلباً آدم بدی است کیفر نمی کند بلکه ابتدا او را دعوت به سوی حق می کند، اگر تبعیت نکرد و نا پاکی درون را در عملش منعکس ساخت در این حال مستحق کیفر می گردد، در غیر این صورت مصداق قصاص قبل از جنایت خواهد بود.
? این همان چیزی است که ما نام آن را اتمام حجت می گذاریم.
? بطور خلاصه جزا و پاداش عمل، حتما باید پس از انجام عمل باشد و تنها تصمیم و یا آمادگی و زمینه های روحی و فکری برای این کار کافی نیست بعلاوه پیامبران فقط برای هدایت اینها نیامده اند، اینها در اقلیتند، اکثریت توده های گمراه کسانی هستند که تحت تعلیم و تربیت صحیح قابل هدایت می باشند.
??????
@tmobin
@salavaaaat
کلمات کلیدی :